Letošnja zima je bila zelo radodarna s snegom, zato nam je tokrat uspelo, da smo se odpravili na zimski športni dan. Obetal se je lep, sončen dan. Bil je petek, 16. februar, dan pred zimskimi počitnicami.

Oba razreda, prvi in drugi razred, sta se odpravila z avtobusom  iz Bukovice proti Črnemu vrhu nad Idrijo. Pot je bila zanimiva, saj se je pokrajina, takoj ko smo se začeli vzpenjati proti Colu, v trenutku spremenila. Sivo rjave barve je zamenjala zimska, bela pokrajina. Vse je bilo belo od snega. Iz streh hiš pa so visele ledene sveče.

Takoj ko smo prispeli, smo vzeli sani in se podali na urejeno sankališče. Učiteljice smo dale navodila kje ni kako se lahko otroci gibajo. Veliko veselje je bilo ob prvih spustih. Za popestritev so poskrbeli otroci sami in si izmenjevali sani in sopotnika na saneh.

Po malici smo se malo odpočili. Nato pa se razdelili v dve skupini. Ena skupina se je sankala še naprej, druga pa je odšla na pohod po visokem snegu do gozda in tam naredila več snežakov.

Veselju ni bilo konca. Za vse se je snežna dogodivščina prekmalu končala. Vsi bi želeli ostati še dlje, a avtobus nas je čakal, da nas popelje nazaj proti šoli.