V novo šolsko leto smo zajadrali z razpetimi krili. Za nami je bil prvi šolski dan, a pred nami še slavnostna otvoritev šole, saj smo želeli ta dogodek deliti z vsemi, ki so nam na tej poti ustanavljanja stali ob strani, nam pomagali, ter z vsemi bližnjimi, ki nas v okolju, v katerem delujemo, podpirajo na tak ali drugačen način.
Dan je bil že jesensko obarvan in hladen, a pogled na množico ljudi, ki se je zbrala ob tem trenutku, je bil prijeten. Prvošolčki pod vodstvom ge. De Castro so nam pripravili glasbeni nastop in rajanje, Sabina Vostner nas je očarala s poezijo, g. Iztok Kordiš, ravnatelj waldorfske šole Ljubljana, in g. podžupan občine Renče-Vogrsko, Radovan Rusjan, pa sta nam z vzpodbudnimi besedami zaželela vse dobro v nadaljnem delu.
Presenečenje našega odprtja je bil nastop dijakov 3. letnika Waldorfske gimnazije Ljubljana pod vodstvom Igorja Velepiča. Da pa si bomo naše odprtje res zapomnili, smo v našem vrtu simbolično posadili drevo – češnjo, da nam bo vsako leto obrodila nove sadove in nas spomnila, tako kot pravi pesem »Rdeče češnje rada jem, črne pa še rajši, v šolo tudi rada grem, vsako leto rajši, zato nam prostor dajte, za naše mlade dame, da bo sijalo sončece na moje drobno srčece…«.

Naši šolarji z veseljem prihajajo v šolo in prav tako se radi povezujejo z ostalimi otroci. Tako so se konec oktobra odpravili peš na obisk 1. in 2. razreda OŠ Bukovica. Ga. Marta Premrl je s svojim razredom naše učence in učiteljice zelo lepo sprejela. Skupaj so prepevali, igrali na inštrumente, rajali in ustvarjali. Učiteljica Premrl pa je z zgodbo »O planetu odprtih rok« učence popeljala v pravljični svet, kjer odprte roke objemajo, podarjajo, božajo,….
Kot nadaljevanje te zgodbe pa so otroci skupaj ustvarili drevesi odprtih dlani. Eno je ostalo v njihovem razredu, eno pa so naši učenci odnesli s sabo.

Drevo odprtih rok lahko njih in nas vedno spomni, kako pomembno je povezovanje, odprtost in podarjanje – skupnih trenutkov, ustvarjanj, prijaznih besed in toplih objemov, saj le tako lahko to drevo raste.