Pa smo ta trenutek dočakali tudi mi. Bil je lep sončen dan, v zraku se je čutilo vznemirjenost, pričakovanje, hvaležnost in ob pogledu na sprejem prvošolčkov so solze sreče orosile oko.
Po treh letih prizadevanj in truda Iniciative za waldorfsko šolo na Primorskem, se je ta želja, da bi tudi v primorskem koncu odprli waldorfsko šolo le uresničila. V pravi razred je tako stopilo 11 prvošolčkov, ki prihajajo iz okoliških krajev nekateri pa tudi iz zamejstva. V varen objem so jih sprejele razredničarka ga. Michela De Castro ter učiteljici ga. Nives Furlan Bratina in ga. Ksenija Francetič.
Tako kot za vse otroke, ki prvič stopajo čez šolski prag, je bil prvi šolski dan slovesen tudi za naše prvošolce.
Praznični program je bil obarvan z glasbo družinskega tria De Castro, petjem Mladinskega pevskega zbora Emil Komel, veselim rajanjem otrok iz Waldorfskega vrtca Kresnica in čarobnostjo lutkovne pravljice o pogumni deklici, ki se je podala v svet.
»Široka pot je pred teboj in svet je poln lepot …« so prvošolcem zapeli njihovi starši in učiteljice. Da na tej poti ne bodo sami, so jim zagotovili, in svetovali, naj s seboj vzamejo poštenje, svetlobo in dobro voljo.
S sončnicami v rokah in soncem v očeh so se otroci podali k svoji prvi šolski uri.